Food Tube

Torturile "gorgeous" ale Alinei Stroe si ale fetelor de la Tort Design

Friday, 14 Februarie, 2014
For Gorgeous People. Asa isi pozitioneaza Alina Stroe, torturile pe care le face cu pasiune si pricepere. Ca sunt pentru oameni minunati nu ne indoim, dar ce fabuloase sunt torturile, am vazut cu ochii nostri. Cand am ajuns in laboratorul www.tortdesign.ro , ne-am oprit direct la intrare, langa un frigider si am ramas fara cuvinte. Acolo tronau trei torturi minunate, trei mici povesti delicioase, destinate sa bucure orice om de la 3 la 100 de ani, fara rezerve. Putine au fost locurile in care ne-am preumblat si am vazut atata relaxare, pasiune si bucurie la locul de munca. Toata... Vezi mai mult...

Casa Capsa - O istorie dulce

Luni, 10 Februarie, 2014
Casa Capsa . Pur si simplu, face parte din Bucuresti. Este un reper ca Universitatea, Piata Victoriei sau Piata Romana. Din momentul in care intri in Capsa, intri intr-o lume incarcata de istorie. Fiecare colt poarta amprenta amintirii personalitatilor care s-au perindat de-a lungul timpului prin saloanele si separeurile aranjate cu mult bun gust. Marturie sta cartea de oaspeti, in care gasesti cuvinte de lauda de la capete incoronate, monstrii sacrii ai scenei, mari compozitori si scriitori pana la politicieni care au scris si inca scriu soarta Europei. Este locul in care s-au... Vezi mai mult...

Cum sa mananci aripioarele de pui ca o doamna

Luni, 27 Ianuarie, 2014
Codul bunelor maniere spune ca puiul care contine os poate fi mancat direct cu degetele, daca ne aflam intr-un local mai putin pretentios, la un gratar sau acasa. In nici un caz la restaurant. In acest caz, se foloseste doar cutitul si furculita. Teoria, ca teoria, dar practica ne omoara, de multe ori. Ce te faci cand esti cu prietenii si ai in fata o farfurie plina cu aripioare de pui picante , “inecate” in mult sos delicios ? Daca esti la restaurant, comanzi alta parte anatomica a puiului si, preferabil, dezosata. Dar daca esti la locul potrivit si, totusi, vrei... Vezi mai mult...

Ar trebui sa mancam...gandaci?!

Friday, 24 Ianuarie, 2014
Daca v-am spune ca exista alimente care contin 80% proteine de calitate, fibre, grasimi sanatoase, minerale, vitamine si mai mult fier decat in carnea de vita, suntem convinsi ca am reusit deja, sa va atragem atentia. Dar daca va spunem ca aceste alimente minune poarta numele de “gandaci” si “insecte”, probabil ca deja ati simtit un sentiment de repulsie. Totusi, consumul gandacilor (furnici, greieri, lacuste, etc) sau entomofagia nu este neobisnuita in lume. Chiar daca in cultura occidentala sunt perceputi doar ca daunatori sau, in cel mai bun caz, niste... Vezi mai mult...

Coftale sau Arta cafelei

Miercuri, 22 Ianuarie, 2014
Cafeaua este profund legata de notiunea de poveste. De cate ori n-am mers la o cafea, cu prietenii, “sa povestim” ? Si cat de bine este in fata unei cesti de cafea aromata, aburind ademenitor ! Cafeaua insasi este, in primul rand, o poveste. De aceea ne-am dus la Coftale ("cof" de la coffee si "tale", poveste), am privit si ascultat cuminti povestea cafelei bine facute, am vazut cum se face o degustare de cafea si ne-am bucurat de o demonstratie de latte-art (desene in capuccino). Cafeaua bine facuta incepe din pamantul in care rodeste dar se implineste prin modul de... Vezi mai mult...

Cozonacul din strada Dr.Grozovici

Friday, 24 Ianuarie, 2014
Daca intri pe strada Dr. Grozovici, dinspre Stefan cel Mare si meeergi si tot mergi pana in capatul ei, chiar pe colt, fara a straluci prin ceva vizual, la strada, vei intalni o casuta mica, foarte mica, de pitici. simpla, fara nume, fara sigla, fara neoane si sclipici. Oricat de mica ar fi insa casuta, si chiar daca nu vei zari prin geamuri multi pitici, ci doar piticul de la micul geam care te intreaba "Ce doriti?", prezenta casutei o vei simti de pe la jumatatea strazii. Si asta pentru ca mirosul de pateuri, strudele, cozonaci, merdenele, checuri si alte patiserii nebune, iti va... Vezi mai mult...

Marimea conteaza

Joi, 16 Ianuarie, 2014
Cand vine vorba despre alimentatie si, mai ales, despre numarul caloriilor pe care le introducem in organism, marimea conteaza. Conteaza ce mancam, dar mai ales cat mancam, din ce mancam. In fond, ce este o calorie? Este cantitatea de energie necesara organismului uman pentru a creste temperatura unui gram de apa cu 1 grad Celsius. Un adult sanatos are nevoie de 2000-2700 de calorii pe zi, in functie de sex, varsta, inaltime si greutate. Dar gata cu teoria! Iata cum arata 200 de calorii, cu adevarat. Priviti si veti ramane uimiti!   Vezi mai mult...

Joy Delivery

Friday, 24 Ianuarie, 2014
Cand am aflat ca George Vintila si-a deschis Joy Delivery, n-am stat pe ganduri si am comandat, pregatiti de carcoteala. Am ramas doar pregatiti pentru ca de carcotit n-am avut de carcotit, dincontra, pizzele aduse de Joy Delivery au fost mai mult decat minunate. Si n-am gresit cand am spus "baietii", pentru ca pe langa George Vintila am avut si alte surprize cand am pasit pragul site-ului si apoi al locului de unde izvorasc margheritele, pescarele, buffalinele si celelalte nu numai pizze, ci, de curand si preparate pe bune, foarte bune si care au mare viitor, asa cum ne-au relatat cei... Vezi mai mult...

Dona Nina

Miercuri, 25 Decembrie, 2013
La exterior pare un mic magazinas cochet dar, cand am intrat la Dona Nina, am patruns intr-un univers mai putin intalnit: cel al produselor gourmet. Fiecare dintre ele are o poveste, care se termina, invariabil, cu medalii si premii: de la maslinele aromate in ierburi sau suc de portocale, pana la colectia pretioasa cu trufe albe sau negre. Branzeturi fine, invelite in ierburi sau conservate in combinatii de saramura la care nici cu gandul nu gandesti, asteapta cuminti, sa fie savurate. Vinurile pastorite de un somelier stau "ca la carte". Rafinamentul culinar este la el acasa.... Vezi mai mult...

Biscuit.ro

Friday, 24 Ianuarie, 2014
Intr-o dimineata frumoasa de toamna am avut prilejul sa intram in mica imparatie a biscuitilor si a prajiturilor facute ca acasa. De fapt este mai mult decat atat. Vedem visul din copilarie a doua fetite, vis devenit realitate. Bucataria insasi arata ca orice bucatarie normala. Ne simtim deja ca acasa. Notiunea de cura de slabire dispare si ne uitam cu pofta cum mainile harnice si pricepute formeaza prajiturele. De jur imprejur, tentatii dulci si colorate. De la marmelada de lamaie facuta in casa pana la un superb tort cu ciocolata, vin si smochine. Intre timp o ascultam pe gazda noastra... Vezi mai mult...