Health & Diet

Dietele anulului 2014 - Cele mai bune si cele mai periculoase

Miercuri, 27 August, 2014
Un studiu la nivel national condus de U.S. News a evaluat, clasificat si notat cele mai importante 32 de diete. S-a tinut cont atat de evaluarile populatiei cat si a unui grup de experti recunoscuti la nivel mondial. Dieta perfecta trebuie sa fie relativ usor de urmat, corecta din punct nutritional, eficienta si sigura in privinta scaderii in greutate, sa prezinte doar in mica masura riscuri de diabet sau boli de inima. Castigatoarea incontestabila a fost, surprinzator, o dieta mai putin cunoscuta. DASH (Dietary Approaches to Stop Hypertension/Abordari Dietetice pentru Oprirea... Vezi mai mult...

Cele mai agresive toxine care distrug organismul uman

Joi, 26 Iunie, 2014
Cu atatea mii de toxine care circula prin lume, deja ne simtim coplesiti. Mancarurile ,odinioara considerate nutritive, au devenit adevarate amenintari pentru sanatate. Aerul si apa sunt poluate. In momentul de fata suntem intr-un adevarat razboi impotriva substantelor toxice. Metalele grele Metalele grele au devenit de curand cel mai mare motiv de ingrijorare. Expunerea la metale grele este extrem de raspandita. Acestea se gasesc, cu precadere, in fructele de mare, amalgamul dentar, vaccinuri, produse de ingrijire, vase si oale, praf de copt, fum, vopsea, apa, si chiar la... Vezi mai mult...

Anghinarea - solutia ideala pentru un ficat sanatos

Miercuri, 18 Iunie, 2014
Anghinarea este una dintre cele mai respectate plante din lume, din vremuri imemoriale. Si inca de la inceputuri i s-a conferit rolul de protector al ficatului si bilei datorita substantelor amare din compozitia frunzelor si radacinilor sale. Preparata corect, anghinarea este un deliciu si o binecuvantare pentru ficatul dumneavoastra. Anghinarea poate fi considerata cantitate neglijabila din punctul de vedere al caloriilor si al grasimilor. In schimb, este o adevarata comoara de vitamine, minerale si substante fitochimice. Ca prieten al ficatului, anghinarea aprovizioneaza organismul... Vezi mai mult...

Ceaiul de hibiscus:bun de pus la inima!

Marti, 3 Iunie, 2014
Titlul nu este metaforic. Ceaiul de hibiscus protejeaza sistemul cardiovascular asa cum putine plante sau medicamente alopate o pot face. Hibiscus, floarea statului Hawaii, este o planta incantatoare ale carei flori au cucerit o lume intreaga dar in acelasi timp este o puternica planta medicinala. A fost descoperita in Angola dar gustul ei placut a transformat-o intr-o vedeta a ceaiurilor fine. Indienii mananca frunzele uscate de hibiscus ca pe o gustare dar ceaiul are cea mai mare popularitate. Este un antioxidant natural care scade colesterolul rau. Dar cea mai mare calitate a... Vezi mai mult...

Murele (Rubus fruticosus)

Miercuri, 28 Mai, 2014
Engleza: Blackberry Franceza: Mûre Culoarea neagra a murelor le recomanda ca un adaos elegant in orice salata de fructe sau desert dar in acelasi timp indica concentratia mare de antioxidanti continuta de acest fruct de padure. Cercetatorii sugereaza ca acest continut mare de vitamine reduce problemele inimii, bolile periodontale si declinul functiilor cognitive datorate imbatranirii. Murele au un continut scazut de calorii, practic nu contin grasimi si au o concentratie mare de fibre si nutrienti, recomandandu-le ca o alegere ideala in cazul unei diete sanatoase. Adjuvant in... Vezi mai mult...

Macul (Papaver somniferum)

Marti, 27 Mai, 2014
Engleza: Poppy Cu gustul lor inconfundabil, semintele de mac sunt nutritive si sunt folosite de mii de ani atat ca medicament cat si in calitate de condiment. Fiti fara grija, desi opiul se extrage din semintele de mac, consumul acestora ca atare nu are nici una din influentele pe care le are opiul asupra organismului uman. Nu veti adormi la volan si nici nu veti avea halucinatii mancand covrigi sau prajituri cu mac. Inca din vremea Egiptului antic se cunosteau beneficiile macului asupra sanatatii organismului uman. Datorita negustorilor arabi cultivarea macului s-a raspandit in... Vezi mai mult...

Piperul cayenne

Luni, 26 Mai, 2014
Piperul cayenne este de fapt celebrul “red hot chilli pepper” adica ardeiul iute emblematic pentru America de Sud. I se spune piper pentru iutimea sa si pentru ca in majoritatea cazurilor se foloseste uscat si pisat sub forma de pudra, precum piperul. In multe tari se adauga la prajituri, ciocolata si chiar in bauturi. Chiar daca are atatea utilizari in bucatarie, piperul cayenne este in primul rand o planta medicinala. Amerindienii au folosit dintotdeauna piperul cayenne pentru a trata numeraose afectiuni medicale. Dar nici lumea stiintifica nu a ramas indiferenta la... Vezi mai mult...

Radacina de Aur

Friday, 23 Mai, 2014
Lat:Rhodiola Rosea Este o planta perena care creste in zonele reci ale lumii incluzand o mare parte din regiunea arctica, muntii din Asia Centrala, Muntii Stancosi si parti muntoase ale Europei, in Alpi, Pirinei, Scandinavia, Islanda, Marea Britanie si Irlanda, ajungand pana la 2280 de metri altitudine. Romanii o numesc "Toiagul lui Aaron" si putini stiu ca aceasta planta considerata miraculoasa creste si in Muntii Carpati la altitudini mari. Medicul grec Dioscorides se refera la ea in scrierile sale ca la o planta cu proprietati de tamaduire. Anticii spuneau ca cine bea ceai de... Vezi mai mult...

Aplicatiile terapeutice ale coacazelor negre

Marti, 10 Iunie, 2014
Coacazele in bucatarie In antichitate, coacaza neagra era considerata cheia longevitatii. Si se pare ca stramosii nostrii au avut dreptate. Cercetarile actuale confirma ca acest fruct uimitor detoxifica organismul in profunzime, stimuland digestia si corecta functionare a ficatului, pancreasului, splinei si rinichilor, scade colesterolul si nivelul acidului uric. Si asta nu este tot. Poate fi folosita in egala masura in constipatie si in dizenterii deopotriva fiind mai eficienta decat carbunele medicinal. Un pumn de coacaze, ca sa parafrazam celebrul film care facea pe... Vezi mai mult...

Lemnul dulce, sanatate dulce

Marti, 20 Mai, 2014
Engleza: Licorice Franceza: Réglisse Ce ati spune de ceva dulce care este perfect sanatos ba mai mult ne face si mai sanatosi? Pare o reclama pentru un dulce ideal neinventat inca. Natura insa ni l-a pus la dispozitie de mult. Acesta este lemnul dulce. Cunoscut si apreciat de toata lumea antica, putini mai stiu ca lemnul dulce creste in Romania, in albiile parasite ale raurilor. Va vom povesti despre aceasta planta incredibila dar din pacate intrata intr-o nemeritata uitare. Lemnul dulce face parte din familia leguminoaselor si se prezinta ca o tufa cu flori liliachii.... Vezi mai mult...