Health & Diet

Miturile obezitatii

Luni, 19 Mai, 2014
Obezitatea a devenit una dintre cele mai mari probleme ale lumii moderne. Nu numai ca numarul adultilor care sufera de obezitate este in crestere dar populatia tanara sufera frecvent de aceasta afectiune. Vedem din ce in ce mai multi copii si adolescenti obezi. Se cheltuie sume colosale pentru studiul, identificarea cauzelor si tratamentul acestei boli. Din cauza discrepantelor dintre promisiunile si rezultatele oferite de stiinta, multi obezi cad prada solutiilor “minune” care ii dezamagesc si mai rau. Autorii celui mai recent studiu publicat in prestigioasa revista... Vezi mai mult...

Zmeura (Rubus Idaeus)

Friday, 16 Mai, 2014
Engleza: Raspberry Franceza: Framboise Prea buna, prea aromata...ar suna reclama corespunzatoare acestui fruct de padure fabulos. Toata medicina traditionala ii atribuie zmeurei numeroase beneficii pentru sanatate in general, dar este considerata un fruct al femeilor in mod special. Daca vrei sa slabesti... Zmeura este prietenul cel mai bun. Este saraca in calorii si are o bogatie de fibre care poate asigura necesarul zilnic de fibre. Procesul de digestie este prelungit, astfel foamea este alungata pentru mult timp. Bonus, colesterolul scade iar depunerea grasimii pe vasele... Vezi mai mult...

Tocatorul – un pericol in bucatarie?

Miercuri, 14 Mai, 2014
Tocatoarele sunt indispensabile in orice bucatarie dar au reusit sa ridice semne de intrebare serioase cercetatorilor de la Spitalul universitar din Basel, Elvetia. Conform studiilor efectuate, banalele tocatoare ar putea fi surse de bacterii rezistente la antibiotice. Oamenii de stiinta au inceput “in ograda lor” testand 154 de tocatoare si manusile folosite dupa gatit din propriul spital. Apoi au extins cercetarile pe inca 144 de tocatoare din case particulare provenind din Franta, Germania si Elvetia. Imediat dupa utilizare, inainte de splarea acestora, absolut toate... Vezi mai mult...

Lacramioara (Convallaria Majalis)

Joi, 8 Mai, 2014
Engleza: Lily of the Valley, May Lily Franceza: Muguet Cunostintele comune despre lacramioara sunt trei la numar: infloreste in mai, are un aspect fragil si un miros suav (care o face preferata parfumierilor din lumea intreaga) si este otravitoare. Pentru a fi corecti cu minunata floare, trebuie sa facem o precizare. Fructele rosii de lacramioara pot ucide, intradevar, un adult, provocand colaps cardiac. Totusi, frunzele, florile si radacinile sunt adevarate medicamente. In special, ultimele doua sunt folosite de secole pentru prepararea unor ceaiuri medicinale antipiretice,... Vezi mai mult...

Mancarea sanatoasa si copiii

Luni, 12 Mai, 2014
Parintii se straduiesc din greu sa ofere copiilor mese cat mai satioase si sanatoase, astfel incat micutii sa aiba “combustibil” pentru intreaga zi. Problema este ca asa numita “mancare sanatoasa” starneste, de multe ori, protestele micutilor. Pentru ei gustul dulciurilor si al snacks-urilor sunt suprema placere si, de aceea, educatia privind alimentatia sanatoasa ar trebui sa inceapa, fara exceptii, de la varste cat mai fragede. Iar primul pas este, conform specialistilor in educatia copilului, implicarea activa a acestuia in tot ceea ce inseamna o masa... Vezi mai mult...

Mancarea si respiratia

Marti, 6 Mai, 2014
Halitoza sau respiratia urat mirositoare este o problema destul de frecventa si extrem de neplacuta. Este cea mai buna modalitate sa strici prima impresie a cuiva despre tine. Solutiile, insa, sunt destul de simple. “In cele mai multe cazuri, respiratia neplacuta provine de la gazele acumulate de bacteriile din cavitatea orala” - este de parere Dr. Jeffrey Spiegel, ORL-ist in Boston. Multe dintre aceste gaze contin sulf, care determina mirosul neplacut. Cea mai simpla si mai evidenta modalitate de a combate halitoza este sa ne spalam pe dinti si sa folosim ata dentara.... Vezi mai mult...

Ce mancam pentru a reduce migrenele?

Marti, 6 Mai, 2014
Cea mai groaznica durere de cap imaginabila va intuneca ziua? Cam aceasta ar fi descrierea, pe scurt, a migrenelor. Aproape 18 milioane de oameni din lumea intreaga se plang de durerile atroce provocate de migrene. Chiar daca dumneavoastra nu ati experimentat o migrena, suntem convinsi ca aveti, cel putin o cunostinta, care se lupta cu aceasta. Exista posibilitatea sa atenuam simptomele migrenei printr-o anumita alimentatie? Din fericire, da. In timp ce stresul este considerat responsabilul numarul 1 in privinta aparitiei si instalarii migrenelor, alimentatia determina 30% dintre... Vezi mai mult...

7 beneficii uimitoare ale ginsengului

Miercuri, 30 Aprilie, 2014
Denumirea ginsengului, Panax ginseng, spune totul despre proprietatile curative ale acestuia. “Panax” in greaca inseamna “vindeca tot”. Cel mai recent studiu arata ca ginsengul previne si vindeca gripa virala. Studiul a fost publicat in revista medicala “Nutrients” si este doar inceputul unei noi abordari in privinta tratamentului gripelor si in special a celei de tip A.. Pe scurt, s-a constatat ca administrarea zilnica a ginsengului rosu, pe termen lung, previne instalarea gripei de tip A. S-a observat ca celulele epiteliale ale plamanilor... Vezi mai mult...

5 buruieni care fac cat toate medicamentele din lume

Marti, 29 Aprilie, 2014
Majoritatea oamenilor sunt de acord ca buruienile pot face mult rau unei gradini. Din pacate, denumirea generica de buruieni cuprinde plante medicinale, mai puternice si mai eficiente decat orice medicament. Iata care sunt cele mai puternice buruieni: Papadia Ganditi-va de doua ori inainte sa smulgeti si ultima papadie din gradina. Asa modeste cum le vedeti reprezinta una dintre cele mai mari surse de beta-caroten din lume. In plus sunt bogate in proteine, minerale, vitamine si acizi grasi esentiali. Fiecare particica din papadie, de la floare pana la radacina este... Vezi mai mult...

Arame: O alga bogata in iod, calciu si fier

Duminica, 4 Mai, 2014
Arame este o alga bruna care creste de-a lungul coastelor marine ale Japoniei si Coreei de Sud. Ca si kombu, dulse sau alte alge marine, arame este folosita pe scara larga in bucataria japoneza si este cunoscuta pentru versatilitatea sa, datorita gustului dulceag si aromelor moderate. Face parte din majoritatea preparatelor culinare japoneze: aperitive, briose, supe sau feluri principale. Arame este mai putin populara in Europa decat surorile ei mai bine promovate. Dar din ce in ce mai multe magazine naturiste au inceput sa aduca aceasta alga sub forma deshidratata si incetul cu incetul, a... Vezi mai mult...