Meniu de bord

Ciocolata si bere

Joi, 15 Ianuarie, 2015
Ce inseamna Belgia daca nu in primul rand ciocolata si apoi bere(sau, dupa preferinte, bere mai intai si apoi ciocolata). Pentru ca daca tot am vorbit de Bruxelles aici si am stabilit ca e cel mai bun punct de plecare atunci cand vrei sa ajungi in timp cat mai scurt in mari orase Europene (adica mananci o "Gaufre belge" dimineata la "poale" de Manneken Piss, un cornet cu cartofi prajiti cu maioneza dupa-amiaza in Amsterdam si seara o stropesti cu o bere belgiana cum numai ei stiu sa fermenteze, inapoi in Bruxelles) iata si cateva din vitrinele care ne-au aparut in cale prin... Vezi mai mult...

Cine poate rezista carnagiului din Koln?

Duminica, 11 Ianuarie, 2015
Asa ne-am intrebat cand am ajuns de Craciun in Koln, si oricat am fi incercat sa ne tinem bravi, am esuat dupa prima piata de Craciun. Si spunem prima pentru ca in Koln, de Craciun, sunt mai multe piete si pietisoare de Craciun, mici parculete sau locuri special amenajate pe malul Rinului, cu zeci de casute pline cu chestii sfaraind, aburind, clefaind, mirosind, mai mari sau mai mici, la chifla, sandvis, farfurie, pahar, servetel, o armata care vine sa-ti doboare orice gand sanatos cu care ai venit de acasa, orice intentie gen "Doar vegetale, am zis!" sau "Incepand de azi nu mai pun picior... Vezi mai mult...

Winter Wonderland - Londra 2014

Joi, 15 Ianuarie, 2015
axioma: Londra e minunata. Cu cat e mai minunata Londra, cu atat motivele sa revii se inmultesc. Si slava Domnului, la fiecare vizita ai ceva de facut, vazut, mancat, fara riscul de a te plictisi vreodata si sa apara intrebarea:"Azi ce facem?". Zis si zburat. De data asta pana in renumitul Winter Wonderland din Hyde Park, targ de Craciun despre care auzisem numai lucruri delicioase. Si chiar ca gustoase au fost! De la scranciobul inalt pana la cer, trecand prin ursuletii Paddington si suindu-te iarasi in cine stie ce masinarie care sa te azvarle de colo colo sau sa te lase putin sa... Vezi mai mult...

Istanbul. Doar mancare

Joi, 15 Ianuarie, 2015
Multe se pot spune despre Istanbul si au fost spuse si continua sa se vorbeasca. Daca e sa ma gandesc mai bine, nu stiu printre orasele lumii daca nu cumva Istanbului se afla intre primele trei orase preferate, orase in care m-as intoarce oricand si oricum. Nu va voi spune acum nici ce sa faceti la Istanbul, nici ce si unde sa parcurgeti la pas Bazarul, stradutele, punctele istorice sau ce tur pe Bosfor sa faceti si nici ce pisici sa fotografiati. Internetul e plin de sfaturi si o simpla cautare pe google va elucideaza asupra problemelor si locurilor de vizitat, vazut, facut. Pentru ca... Vezi mai mult...

Calatorii printre calorii

Luni, 22 Septembrie, 2014
Ce inseamna pana la urma numarul de calorii? Cantitatea de energie pe care o consuma un organism pentru a-si indeplini functiile in mod normal. Cand introducem prea multe calorii in organism intervin problemele de greutate, cand sunt prea putine experimentam slabiciune, lipsa de concentrare si o slabire excesiva. Una dintre problemele lumii moderne care ne macina pe cei mai multi dintre noi de multa vreme este numarul optim de calorii pe care trebuie sa-l consumam pentru a avea un organism perfect functional. Doi fotografi Peter Menzel si Faith D’Aluisio, parteneri in munca si... Vezi mai mult...

Festival indian la Muzeul Satului

Saturday, 24 Mai, 2014
Nu aveam cum sa ratam un festival de care ne aducem aminte cu mare placere pe papilele gustative si vizuale: Festivalul culturii indiene "Namaste India" de la Muzeul Satului, din Bucuresti, editia a sasea. Si pentru ca o fotografie vorbeste mai bine decat 1000 de cuvinte iar 20 de fotografii mai puternic decat un roman fluviu, iata ce a descoperit acolo, ieri si azi, aparatul nostru de fotografiat. Nu inainte insa de a va spune ca portile Festivalului Indian mai sunt deschise si maine, duminica 25 mai, si e pacat, mare pacat sa nu dati o fuga prin zona si sa va imbatati de arome si... Vezi mai mult...

Festivalul turcesc din Parcul Herastrau

Luni, 9 Februarie, 2015
Baklava, suberek, fanfara, lokum, mizilicuri, peste la gratar, shaorme si fumuri, fistic, migdale, cafea la ibric, smochine, lahmacun, broderii, curmale, arahide, gozleme facute ad-hoc, lume puhoi, stafide, coifuri cu semiluna, dervisi rotitori, prafuri, seminte, arome cate si mai cate, strigaturi autentic turcesti, turci pe bune, romani cu catel si purcel, fum si muzichie, spahii si iatagane. Acesta este Festivalul turcesc din Parcul Herastrau, intrarea dinspre Televiziune. Deschis din 16 mai, il puteti vizita si mai ales degusta si maine, 18 mai. Si e pacat, zau, mare pacat sa nu... Vezi mai mult...

George Clooney si-a sarbatorit logodna cu tequila

Luni, 12 Mai, 2014
Cel mai ravnit burlac al lumii vrea sa se aseze la casa lui. Zis si facut! Si-a anuntat logodna cu avocata Amal Alamuddin si, asa cum se obisnuieste, a sarbatorit fericitul eveniment in localul sau preferat, Craig's, alaturi de cativa prieteni si nu stim cate pahare de cocktail Skinny Amiga, preparat chiar din Casamigos, marca de tequila detinuta de fermecatorul actor. Cocktailul preferat al lui Clooney este simplu, facut din cateva ingrediente: tequila alba, nectar de agave, lime si suc de rodie. Oaspetii s-au delectat si cu Danny Ocean, un cocktail, creat si “botezat”... Vezi mai mult...

Alcoolul pudra sau "Secretul lui Bachus" redivivus

Miercuri, 23 Aprilie, 2014
A aparut alcoolul pudra! Cine a vazut filmul “Secretul lui Bachus” stie ca personajul principal facea vin din “chimicale”. Filmul a fost inspirat dintr-un caz real in care, seful organizatiei “Bachus”, Gheorghe Stefan, facea vin amestecand vinurile inferioare cu apa si rachiuri, le reeticheta si le vindea ca vinuri superioare. Personajul fictiv, interpretat de regretatul Stefan Mihailescu-Braila a ajuns la inchisoare, cel real a fost condamnat la pedeapsa cu moartea si confiscarea averii. Palcohol sau alcoolul pudra se va gasi in viitorul apropiat,... Vezi mai mult...

Traditii de Paste in jurul lumii

Duminica, 20 Aprilie, 2014
Romanii nu se ating de bucatele de Paste, pana cand nu merg la biserica, sa asiste la slujba si sa ia Lumina. Copiii americanilor il asteapta cu nerabdare pe Iepurasul de Paste care le aduce oua colorate si dulciuri, desi acest obicei poate parea ciudat. Obiceiul a fost adus de catre imigrantii germani, in 1700. Se considera ca ouale si iepurasii reprezinta fertilitatea si renasterea. Chiar daca acest obicei pare ca s-a raspandit pe tot globul, alte culturi au propriile obiceiuri pe care le pastreaza cu sau fara Iepurasul de Paste. Iata cele mai interesante traditii de Paste, din lume:... Vezi mai mult...