Rețete

rețetă budincă englezească cu fructe de pădure
În Marea Britanie cuvântul budincă este sinonim cu desert, iar dacă vrei să încerci o rețetă clasică din bucătăria lor, atunci trebuie să prepari și tu o budincă englezească cu fructe de…
Usturoiul se caleste in ulei, dupa care se adauga fructele de mare taiate, patrunjel, se amesteca si se lasa sa se fiarba incetisor. In alt vas, se caleste ceapa, se adauga orezul, se…
Prepararea aluatului Se preincalzeste cuptorul la 180 grade. Stafidele se pun la inmuiat in 2 linguri de rom. Se cerne faina. Se pune laptele la incalzit impreuna cu zaharul si vanilia. Untul se topeste…
Aqua pazza in traducere inseamna “apa nebuna”. Am cercetat si tot n-am aflat la care ape se refera denumirea acestui fel de mancare; sa fie apele din care este pescuit “obiectul muncii”…
Carnea care nu este potrivita pentru friptura, este ideala pentru stufat. De obicei, coastele si putin gat, ca sa aiba grasime. Se portioneaza carnea de miel in bucati potrivite si se…
Pui de balta – In gastronomie, este denumirea inscrisa pe lista de bucate pentru preparatele din pulpe de broasca. Puii de balta se gasesc, de obicei, congelati, ambalati in pachete denumite…
Gutuile se curata de cotoare si seminte dupa care se cantaresc si se dau prin razatoarea cea mare. Se amesteca cu zaharul si se lasa 2 ore. Se pun la fiert cu 150…